De kracht van stoppen

Blog

Deze week werd ik een aantal maal weer mee geconfronteerd met het belang van het stoppen met dingen die niet meer kloppen en van het doorknippen van verbindingen die je meer kwaad dan goed doen. (Foto: www.flickr.com. Fotograaf: Compound Eye)

Vaak beginnen coachingstrajecten met het op zoek gaan naar je inspiratie, naar datgene wat jouw vuurtje brandend houdt, of liever nog: doet oplaaien. Maar vuurtjes willen maar moeizaam branden als het verstikt wordt, als er geen lucht bij komt. Als je verlangt naar meer vuur in je leven is het vaak dus eerst nodig om te kijken wat er in je leven het veld zou moeten ruimen.

Dat doorknippen van soms al lang bestaande verbindingen is niet altijd makkelijk. Een baan waar je al jaren over klaagt brengt natuurlijk ook enige vastigheid en structuur in je leven, en ook een inkomen. Een relatie waarvan je weet dat ie niet werkt biedt wel enige zekerheid. Stoppen betekent vaak rouw.
Toch kan stoppen met een baan, een relatie of een gewoonte wel de nodige ruimte en geestelijke zuurstof opleveren om het ‘vuur’ in je leven te laten branden.

Ooit had ik les van een ‘sjamaan’, en hij gaf ons een oefening, om ons voor te stellen waar onze ‘energielekken’ zaten. Energie kun je stoppen in zaken die je waardevol vindt, waar je plezier aan beleeft, of waartoe je je geroepen voelt. Maar soms lekt energie ook weg in bodemloze putten. Daar wordt je niet blijer van. Het is interessant om bij jezelf na te gaan, waar jouw ‘energielekken’ zitten, en of je die radicaal een halt kunt toeroepen.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts:

My favorite artists (1): Line Juhl Hansen

My favorite artists (1): Line Juhl Hansen

One of the first painters that I discovered was the Danish painter Line Juhl Hansen. I fell in love with her work at first sight, and I have been devouring her paintings on the Internet for years and years. In this blog post, I’ll let you know what I love so much about her, and I show some of her fantastic paintings.

Comparison is the thief of joy

Comparison is the thief of joy

Comparison is the chief of joy Heel letterlijk vertaald betekent dit: ‘Vergelijken is de dief van vreugde’. Met andere...

Build your own artist website!

Check out the free video series about collage making!

Click here for my list of favorite art supplies!

Click here for my free workbook: Make Art Now!

Take a look at my wearable art!

Pin It on Pinterest