Hardlopen en continuïteit

Blog

Momenteel lees ik het boek 'Waarover ik praat, als ik over hardlopen praat', van de Japanse schrijver Haruki Murakami. Hij schreef naast vele romans een non-fictie boek, en dat is dit boek.

Hij heeft het over hardlopen als een fundamenteel onderdeel van zijn schrijverschap. Omdat hardlopen hem uit zijn hoofd haalt en in zijn lichaam brengt.

Maar vooral ook omdat het trouw elke dag hardlopen hem oefent in het te pakken krijgen van een ritme – volgens hem fundamenteel voor het schrijverschap.

 'Het gaat om continuïteit, het niet-onderbreken van het ritme. Dat is cruciaal voor werk van lange adem. Als je eenmaal het ritme te pakken hebt, loopt de rest wel los. Maar totdat het vliegwiel betrouwbaar met een constante snelheid ronddraait, kun je nooit genoeg aandacht besteden aan continuïteit'. (H. Murakami, Waarover ik praat, als ik over hardlopen praat, p. 12-13).

Deze zin trof me, juist omdat die continuïteit ook zo'n fundamenteel onderdeel is van het bezielde ondernemerschap. Trouw van dag tot dag de dingen doen die gedaan moeten worden, je ritme niet onderbreken. En niet denken dat die continuïteit vanzelf komt – nee, daar kun je nooit genoeg aandacht aan besteden…

hartelijke groet!

 

Simone

 

 [module-285]

Foto: www.flickr.com, onder een creative commons license. Fotograaf: DrdeNo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts:

My favorite artists (1): Line Juhl Hansen

My favorite artists (1): Line Juhl Hansen

One of the first painters that I discovered was the Danish painter Line Juhl Hansen. I fell in love with her work at first sight, and I have been devouring her paintings on the Internet for years and years. In this blog post, I’ll let you know what I love so much about her, and I show some of her fantastic paintings.

Build your own artist website!

Check out the free video series about collage making!

Click here for my list of favorite art supplies!

Click here for my free workbook: Make Art Now!

Take a look at my wearable art!

Pin It on Pinterest