Opruimen

May 14, 2010 | Blog

Closing open loops releases energy – David Allen (auteur van ‘Getting Things Done’)

 

Vandaag zou ik willen schrijven over opruimen. Je zou denken: wat doen een blog over opruimen op een website over zingeving, kwaliteit van leven, en de vraag: ‘wat wil ik nou eigenlijk?’. Is opruimen niet van een heel andere, veel praktischer aard, dan bijvoorbeeld het ontwikkelen van een visie op wat voor werk je eigenlijk wilt doen of wat voor richting je je leven zou willen geven?

 

Ja en nee. (foto: www.flickr.com. Fotograaf: italpasta)

 

Natuurlijk is het uitmesten van je schuur of het wegbrengen van de helft van de inhoud van je klerenkast naar de kringloopwinkel iets heel anders dan nadenken over de richting van je leven. Maar tegelijkertijd zijn dit soort activiteiten heel nauw met elkaar verbonden. Creativiteit gaat namelijk stromen waar er ruimte is. 

Als je mentale ruimte geblokkeerd is door teveel ‘losse-eindjes’-gedachten, willen de geniale invallen maar niet komen. Er is geen ruimte om te landen, het hoofd is te vol. 

Als je huis vol met spullen staat die er eigenlijk niet horen kan het enorm veel (fysieke en geestelijke) energie geven als die op een plek terecht komen waar wel horen (in de vuilnisbak, in een archiefmap of opbergdoos, bij de oorspronkelijke eigenaar of in de kringloopwinkel). Het opruimen van een garage of  het opnieuw organiseren van je werkplek kan een positieve energie en ideeënstroom op gang brengen waar zes sessies bij een –peut of –loog niet tegenop kunnen. Heel aards je fysieke energie gebruiken om je leef- en werkomgeving te ontdoen van losse eindjes geeft je creativiteit de kans om van alles te lanceren.

Voor concrete, soms hilarische opruiminspiratie: kijk eens op de website van Jeff Campbell

 

Sign up for my Daily Painting blog updates!!

.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.

Related posts:

My favorite artists (1): Line Juhl Hansen

My favorite artists (1): Line Juhl Hansen

One of the first painters that I discovered was the Danish painter Line Juhl Hansen. I fell in love with her work at first sight, and I have been devouring her paintings on the Internet for years and years. In this blog post, I’ll let you know what I love so much about her, and I show some of her fantastic paintings.

Comparison is the thief of joy

Comparison is the thief of joy

Comparison is the chief of joy Heel letterlijk vertaald betekent dit: ‘Vergelijken is de dief van vreugde’. Met andere...

Build your own artist website!

Check out the free video series about collage making!

Click here for my list of favorite art supplies!

Click here for my free workbook: Make Art Now!

Take a look at my wearable art!

Pin It on Pinterest