twittermindbeginnersmind #1

Blog

Velen van jullie weten dat ik een boek heb geschreven en dat dat in november uitkomt. En het fijne van een boek uitgeven bij een fantastische uitgeverij als Ten Have is, dat er allemaal mensen met je meedenken, over wat je allemaal kunt doen om je boek onder de aandacht te brengen. En een van de dingen die daarbij natuurlijk aan de orde kwamen waren de sociale media. (Mark de Winter: dank!!!)

Daarbij kreeg ik meteen twee, nee eigenlijk drie soorten kriebels.

  • De ene soort: oh help nee, al dat geblaat op twitter, verschrikkelijk, moet ik daar nu ook aan mee gaan doen?
  • De tweede soort: oeps, nu ben ik nota bene ondernemerscoach, en nu heb ik dat onderdeel sociale media zelf eigenlijk helemaal niet goed in de smiezen. Loop ik eigenlijk niet al drieduizend lichtjaren achter op de rest van de goegemeente? En valt die achterstand nog in te halen?
  • En de derde soort kriebel: oh, eigenlijk toch wel heel erg leuk. Ik heb eigenlijk wel heel veel te delen. En heel veel van mijn gedenk vindt plaats achter mijn bureau. Ik vind inspirerend contact met collega’s en klanten leuk. Het is misschien toch een mooie manier om mijn ‘ding’ de wereld in te gooien. Hoofdstuk 5 van mijn boek gaat nota bene over ‘verbinding’. Leuk!

Graag wil ik jullie in het kader van ‘twittermindbeginnersmind’ laten delen in mijn zoektocht naar hoe sociale media (en in eerste instantie twitter) te gebruiken. Ik heb vele vragen. Een paar daarvan zijn:

  • Een van de dingen die ik ‘propageer’ is om zoveel mogelijk ‘ruis’ te weren uit je werk. (Zie hoofdstuk 7 uit mijn boek: ‘productiviteit’). En is twitter niet één van de manieren om juist een heleboel ruis te importeren in je werk?
  • Ik voel me helemaal niet zo ‘lollig’ en ‘leuk’. Moet ik nou grappige catchy teksten gaan creëren terwijl ik me diep van binnen gewoon een stijve calvinistische hark voel die ongelooflijk veel woorden nodig heeft om te zeggen wat ze nou precies bedoelt?

Wordt vervolgd!

Met warme twittergroet,

Simone  

p.s.: follow me on twitter! (er staat hier geloof ik nog niet zo'n 'share-button', maar wel op mijn homepage…)

p.s. 2: kleine leuke eerste ontdekking: 'mijn naam is genoemd'  (dankjewel Barbara!) in een tweet van een luisteraar naar mijn teleseminar, dat ik vanochtend gegeven heb. En dat ik niet eens getwitterd had. Ik heb nog veel te leren…

p.s. 3: alle tips zijn welkom!

 

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts:

My favorite artists (1): Line Juhl Hansen

My favorite artists (1): Line Juhl Hansen

One of the first painters that I discovered was the Danish painter Line Juhl Hansen. I fell in love with her work at first sight, and I have been devouring her paintings on the Internet for years and years. In this blog post, I’ll let you know what I love so much about her, and I show some of her fantastic paintings.

Build your own artist website!

Check out the free video series about collage making!

Click here for my list of favorite art supplies!

Click here for my free workbook: Make Art Now!

Take a look at my wearable art!

Pin It on Pinterest