Wat is je missie?

Blog

Waarschijnlijk voel je als coach of therapeut een diepe motivatie om je werk te doen. Maar kun je die motivatie ook onder woorden brengen? Wat bezielt je in je werk? Wat is je roeping? In marketing-termen: wat is je mission statement? Het lijken eenvoudige vragen, maar ze hebben grote implicaties. (foto www.flickr.com, fotograaf Calsidyrose)

Je roeping of missie is namelijk het fundament onder je praktijk. Je missie werkt als een kompas: ‘kloppen de dingen die ik doe wel met wat ik werkelijk te doen heb? Zit ik nog op koers?’ Je mission statement zorgt ervoor dat je je beperkte tijd besteed aan wat je werkelijk belangrijk vindt.
Je mission statement is om nog een andere reden belangrijk. Als je weet wat je missie is, geeft dit een enorme kracht en doorzettingsvermogen in tijden van stress en tegenslag. En reken maar dat die momenten er zijn. Het is niet altijd makkelijk om op die momenten het overzicht te houden van waar je mee bezig bent. Je mission statement kan die rol dan vervullen.
De kunst is om allereerst te gaan herkennen en verwoorden wat jouw specifieke roeping, wat jouw missie is. Dit is nog een hele klus. Want een roeping gebruikt graag grote woorden! Zodra die worden genoemd, staan de innerlijke tegenkrachten al in slagorde klaar om commentaar te leveren. ‘Wie denk jij wel niet dat je bent?’
Als je je roeping wilt gaan verwoorden, kun je eens een tijd mijmeren over de volgende vragen: Wat fascineert je al je hele leven lang mateloos? Wat heb je in overvloed te geven? Wat doe jij als vanzelf voor je medemens en voor de maatschappij? Waar gaat je aandacht als vanzelf naar uit? Wat deed je als kind al graag?

Vragen:

  • Wat is jouw missie of roeping? Probeer in maximaal twee zinnen te formuleren wat jij het allerliefste zou willen bijdragen aan deze wereld.
  • Is jouw missie in overeenstemming met het aanbod in je praktijk? Worden jouw diensten als het ware gesteund door jouw roeping? Wat voor cijfer zou je hiervoor geven? (Noem een getal tussen de 1 en de 10. Een 1 betekent: Helemaal niet. Een 10 betekent: Jazeker, helemaal).

 

Bovenstaande blog is ‘Tip 1’ uit het e-book dat ik zojuist afgerond heb: ‘Naar een bloeiende praktijk – Tien tips voor coaches en therapeuten’. Het is een gratis e-book, dat je ontvangt, als je een abonnement neemt op mijn nieuwsbrief, waarin ik regelmatig informatie en inspiratie biedt voor coaches en therapeuten die graag een bloeiende praktijk willen.

Klik voor mijn nieuwsbrief hier.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts:

My favorite artists (1): Line Juhl Hansen

My favorite artists (1): Line Juhl Hansen

One of the first painters that I discovered was the Danish painter Line Juhl Hansen. I fell in love with her work at first sight, and I have been devouring her paintings on the Internet for years and years. In this blog post, I’ll let you know what I love so much about her, and I show some of her fantastic paintings.

Comparison is the thief of joy

Comparison is the thief of joy

Comparison is the chief of joy Heel letterlijk vertaald betekent dit: ‘Vergelijken is de dief van vreugde’. Met andere...

Build your own artist website!

Check out the free video series about collage making!

Click here for my list of favorite art supplies!

Click here for my free workbook: Make Art Now!

Take a look at my wearable art!

Pin It on Pinterest